Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min julfars

hade slitit häcken av mig
satt kvar på skrivbordsstolen, kändes det som
trodde att julen skulle bli allt om lugn
ack vad jag bedrog mig

Idyllen tillika löftet
maten är klar
behöver inte göra något
än att komma i nå så när tid
vara skapligt glad

verkligheten
maten var inte alls klar
potäterna var okokta
inga julköttbullar
ingen revbensspjäll
inte heller rödbetssallad
ej heller någon kalvsylta
grönsaker lös med sin frånvaro

vissa saker var på gång
finska lådor
jansson
äggen var kokta men inte dekorerade

andra var klara
all fisk stod framme
lax, sill direkt ur burk, matjessill ur lådan
julskinkan

i mitt stilla sinne tänkte jag
fy fan vilken jävla jul!

Nästa gång jag firar jul i Sverige blir det rejält
bordet ska digna
fyllt till brädden
spriten ska vara borta
endast julöl och glögg
maten ska planeras långt innan och vara klar
Kalle, på TV
Kan du vissla Johanna
Karl-Bertil

och en signad julefrid




Fri vers (Fri form) av lilla t
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-26 16:50



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Nästa år blir det bättre!
2010-12-26

  tom boreland
ta det lite lugnt
det är ju jul
2010-12-26

  Jan Widströmer VIP
Visst är det konstigt att vi aldrig lär oss utan upprepar samma plåga varje år ...
2010-12-26
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t