Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

avmastatt skepp och vaken pojke - korsade spår

Det avmastade skeppet flyter
ihåligt som en drunknad
och rök från det som kantrat
sträcker sig i fallande rytm
mot gråa höjder
varför är det så tyst
vill luften fråga

Det fins en inneboende speldosa i allt
så tänker han då han ligger på knä
och blåser sin andedräkt över
de dammiga speglarna
därför är det så tyst
därför att bara han ska veta

därför delar de hemligheter
när allt uppenbarats för
de som blundar när
han ser

därför vill han aldrig sova
därför kan han aldrig sova
därför sover de andra




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 291 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-28 23:38



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Fantastiskt sammanhang! Först tänkte jag det är pojken som styrde skeppen, genom sina andedrag över spegeln, spelar med dem som pjäser, vägrar somna bort från dem. Hur det än hänger ihop så är det välstämd och komplex poesi.
2010-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin