Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det har jag ofta och mäåga


FUNDERINGAR I NATTEN

jag vaknar mitt i natten klockan är tre
kan inte låta bli att ligga och grubbla

det är ingen tid för att grubbla egentligen
men jag gör det ändå och på alla mina frågor

kommer inget svar just då men tankar
har väckts tankar om varför och om

har jag inga frågor har jag inte grubblat
både bittida och sent får jag aldrig några
svar

på allt som kommer till mig alla dessa
vakna nätter när barndomen kommer
alltför nära

alla misslyckanden alla misstag att ligga
vaken i sängen när natten börjar bli dag
så har jag ibland kommit fram till

att det är inte bara mitt fel att blivit som
det blivit barndomen känns ibland som ett
svart hål jag vill glömma

jag inser att jag har så mycket att vinna
på att inte stoppa allt i min ryggsäck utan
att ta fram en bit i taget

så kanske jag en dag får lugn och ro
slippa ångest och svarta nätter




anits 30 december 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-12-30 00:31



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Det är en tung kamp vid den där tiden på dygnet . . . Fint beskrivet!
2010-12-30

  Anya VIP
Vaknätter är tunga.....hoppas du får sova gått i fortsättningen. Barnet kommer liksom alltid tillbaka till en, igenkännande!
2010-12-30

  Bibbi VIP
Mitt i allt står En kvar som aldrig sviker.
2010-12-30

    AA VIP
Bra skrivet. Jag tror du kan släppa taget och bli hel. // AA
2010-12-30

  Catharina Edin VIP
Stackare - om ord kunde trösta - kanske inte trösta, men du kan helas, det tror jag på.
2010-12-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP