Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Militära hemligheter...


Givakt!

Tolv stora starka karlar
Ligger spridda i ett tält
Med fötterna mot elden
Såsom brukligt är i fält
Med stolta hjärtan klappande
För fosterlandets väl
Det svenska stålet biter
När man delat på en liter
Men bara om man gitter
Jo min själ!

Tolvhundra desertörer
Ligger stilla i sin bur
Nog ville de väl slåss
Men var ej överens om hur
De ville inte strida
Enligt militär metod
Då inga vapen finnas,
Mannens hjärta är en kvinnas,
Skulle krigen kunna vinnas
Utan blod




Bunden vers av SwedishMahatma
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-31 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SwedishMahatma
SwedishMahatma