Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet går alltid vidare...


Katten

Det satt en katt på vårt staket
Sakta svängde hon svansen
En katt är ju som alla vet
Bra på att hålla balansen
Så stilla hon satt
Våran katt
Sakta svängde hon svansen

Månen sprider sitt dunkla sken
Över sovande staden
Se, vem vakar i timme sen?
Spanande på esplanaden
Vandrar i natt
Våran katt
Genom sovande staden

Katten sitter på stadens torg
Gör vad hon ska i rabatten
Människor små må känna en sorg
Så gör alls icke katten
Hon bär på en skatt
Våran katt
Gör vad hon ska i rabatten




Bunden vers (Annat versmått) av SwedishMahatma
Läst 187 gånger
Publicerad 2011-01-02 12:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SwedishMahatma
SwedishMahatma