Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt skriven i september 1985 på min dåvarande arbetsplats.


Led

Har jag någon gång förrut sagt hur led jag är på alltihop?
Led, led, led
lika led som själva ordet led låter.

Himlen utanför fönstret är höstblå,
luften är antagligen höstklar
men jag andas bara damm och datalistor.

Jag är så led på listor och siffror.

Väggarna kommer närmare;
jag sitter i en liten låda
och gör min plikt.

Jag är så led på att göra min plikt.




Fri vers av Aloisia VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-02 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP