Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midnattsångest

Världen har inte övergett mig än
Den fortsätter snurra, fortsätter gå
Jag är inte ensam bland tusen
Behöver inte vara rädd

Men är på min vakt
Jag är inte lämnad ikväll men
Imorgon när jag vaknar vill jag vara säker
Jag vill att något finns där och är kvar

När solen går upp hoppas jag
Att den smeker min kind, liksom du
Och frosten håller min hand
Och där någonstans finns en röst

Vissa ord behöver man höra
Inte ens att man inte tror på dem
Men behöver bara påminnas
Påpekas
Påbörjas

Jag inte blivit övergiven än
inte vaknat upp till ensamhet och trygg
Att inte ha någon
Men jag är på min vakt.




Fri vers av Lotten Byberg
Läst 372 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-03 12:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lotten Byberg
Lotten Byberg