Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

månryttare

 

 

ett vackert plagg drömmer jag denna natt

vid sammetsmantel djup himmelsblå

böljande vid varje stegrörelse

fodret är vinröd skimrande

 

skrudade mig

vacker

djup himmelsblå mantel

vitpälsbrämad

kapuschongen

en klocka av värme

ljuden föll undan

 

manteln hölls samman av hamrat smycke

en oval silver brons

kläppen

kläppeblad

klingar

mjukt

 

tro det eller ej

jag vandrade barfotad

min vilja var till upplevande av snö

 

snö andades

mjuka händer rörde vid ansikte

månryttare

bär i hand silverne klinga

klyver ej

särar ej

förenar

enar

för

 

silverne klinga rör vid  stängda ögonljus klingande

klingande

tonhöjder

månryttares mantel viner i nattlig färd

stjärnfolkens lyftade händer är

cirkels bågar

i människodalen vänds ansikten klarnade

till varande

 

månryttare rör vid stjärnfolkens handskålar

marker är  diamanthav

 

han stannar invid mina steg

lyfter mig med

 

så vacker andas

natten




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 173 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-05 00:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag blev rörd av denna dikt. det finns hos dig en nästan
mystisk ådra uppfattar jag dig rätt

eller är du en månvarelse själv kanhända ?


vän. mats
2011-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser