Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om Palantírerna och Pippins ritt till Minas Tirith


Seendets stenar

Seendets stenar
som skådade fjärran
i deras dunkla sfärer
gavs budskap om seger

Med ädelt sinne och vilja stark
kunde de böjas att visa
tvister och hotande fara
och rådfrågas i nöd

Många var dessa stenar
och spridda över världen
från Månens torn till Vindens kulle
och under Osgiliaths kupol

Men efter stora krig
där ondskan segrade
så brukas de i fiendens tjänst
i Orthanc lyder Saruman
den onda herrens råd

Herren av Gondor kämpar
mot herren av Bárad-Dur
men trots att åren går
i tilltagande mörker
kan aldrig Sauron bryta
den stolta Denethor

Peregrin Took, en nyfiken hob
fick höra Besvärjarens ord
och han rider nu med Gandalf
till Minas Tirith i hast

Nu yttersta försiktighet är av nöd
och tro på Skuggfaxes hovar
att nå tryggheten i tid
när fiendens spioner
följer varje steg
och kriget kommer närmre
den Vita stadens mur




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 245 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-05 02:57



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Spännande som i sagovärlden verkligen.
2011-01-05

  Yheela
Vackert och spännande.
Hur skulle det gått om de inte nådde fram?!
2011-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten