Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ord kan göra både ont och gott


BARA ORD

bara ord
ord utan betydelse
det var vad du sa

varför?

det vet jag inte
förstår inte
orden jag skriver

betyder mycket för mig
att kunna skriva och läsa
orden som står där

på mitt papper skrivet
med min penna
är jag stolt över

varför?

ser du ner på mig
mina skrivna ord
är viktiga för mig

liksom orden du skriver
har betydelse för dig

jag sitter still
ser ut i snövädret
försöker glömma det du sa

ord kan göra ont
mycket ont
men ord kan också
ge värme och uppmuntran

du behöver inte läsa
mina ord när du inte tycker
om det jag skriver

jag skriver som jag tänker
och då blir det som det blir
min egen stil

är det du inte gillar
jag frågade
vad det var som inte var bra

du ryckte på axlarna
gick din väg

varför?

jag ångrar
att jag lät dig läsa
det jag har i mina pärmar

kunde varken tro eller
ana allt det negativa
som kom när du läst lite grann

men nu vet jag
behöver inte släppa in dig
du får mig att må dåligt

det vill jag inte
jag vill må så bra jag kan
det tänker jag göra

behöver ingen som ger obehag
och ångest
det är det du gör
du som låtsas vara min vän




anits 6 januari 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-06 18:37



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Antagligen bottnar det i avundsjuka - men självklart ska man inte umgås med människor som inte vill en väl.
Det finns såna, man förstår inte -
2011-01-07

  Anya VIP
Så många konstiga okänsliga människor det finns. Bra att du kan se detta och gå vidare utan en sådan bredvid. Det är skickligt och starkt!
2011-01-07

  Eva Helene VIP
Så ogint och missunnsamt beter sig ingen riktig vän! Det kanske bottnar i avundsjuka.
2011-01-07

  Larz Gustafsson VIP
Dessa plebejer som fnyser åt konsten är vilseförda och primitiva varelser.
2011-01-06

  Bibbi VIP
Lite att tänka på


Ett vänligt ord kan göra under
det läker hjärtats djupa sår
det är ett ljus i mörka stunder
en hand som torkar ögats tår
Ett vänligt ord är änglabud
en hälsning ifrån Herren Gud
(text P.Nilsson 1933)

Ur Svenska psalmboken.
2011-01-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP