Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Ingrid


Förändring


Det är förändring nu
Jag ser det
i insidan på händerna,
hos fåglarna på gatan
Och människor
byter ut sina ekdörrar
mot plast,
hägnar in sin trädgård
och kallar den rum

Det är förändring nu
Himlen är blå idag
och den var blå
igår också
Jag tror att
det aldrig komma regna,
aldrig bli höst
Och föräldrar
byter ut sin Ford Fiesta
mot en Volvo
nu när barnen är stora
och alla flyttar ut

Det är förändring nu
Den första
av de fyra ryttarna
kommer emot mig
och jag omfamnar honom
Men han säger
Du ska bi skonad
Jag vill inte,
jag vill bli helad
Och ni kan slita ut
våra små själar
och kasta oss till vargarna
men vi kommer återuppstå

Men vänta!
Jag sa att allt
är i förändring nu
Jag såg det i din blick
Du bytte aldrig
ekdörren mot plast,
du skaffade aldrig
en Volvo
Du bara släppte in mig
och öppnade ditt hjärta

Det är förändring nu,
vi kommer att leva
för evigt




Fri vers (Fri form) av Erik W
Läst 325 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-12 15:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik W
Erik W