Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÖRDAG FÖRMIDDAG 15 JANUARI 2011

det är kallt därute denna lördag
snön faller med stora flingor

jag sitter och ser ut genom fönstret
det känns trist vill göra något

men har så svårt att ta mig för att
gå ut mina ögon mår inte bra i kylan
och den torra luften inomhus

det känns som det blir värre för varje
vinter som drar förbi

det är inte mycket rörelse ute denna
lördag förmiddag säkert för kallt för
många att gå ut

men hundarna måste ut vilket väder
det än är en kvinna med en tax kommer
och går ute på vägen

taxen vägrar att gå längre sätter sig ner
ser på sin matte som försöker få hunden
med sig

det går inte taxen vägrar då vänder kvinnan
och plötsligt blir det fart på hunden vet säkert
att nu bär det hemåt och där är det varmt och
gott

ring och spelar är slut jag ser ut genom fönstret
undrar vad den här dagen kommer att föra med
sig

det är tjugograder kallt så varken sparktur
eller en promenad lockar mig tar fram boken
sätter mig och läser

det kanske blir varmare längre fram på dagen
då kan jag gå ut få frisk luft när jag tarmig en
tur med sparken





anits 15 januari 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-01-15 22:17



Bookmark and Share


  Maria T
Så bra att ha en spark
i vinterkylan
2011-01-16

  Anya VIP
Fint om varken hunden eller människan som vill vara ute i kylan.
2011-01-16

  Elaine.S VIP
Vintern kan sannerligen vara en väntans tid...
2011-01-16

  Eva Helene VIP
Nej, varken hund eller katt vill vara utomhus när det är så där kallt, det vet jag av egen erfarenhet. De är som vi.
2011-01-15

  Bibbi VIP
Tack för att Du delar med Dig av Din dag.
2011-01-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP