Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur en (opublicerad) samling från 2004


Frihet och demokrati

Det är inte mycket man behöver göra
för att duga som människa

Att lämna lite mer
än vad som fanns när vi kom hit

Och då menar jag inte av sopor
eller krigsmateriell
eller monument och skrytbyggen
eller patenterade läkemedel

Inte heller av informationsteknik
eller affärsidéer
eller design
eller bantningsknep
eller festfixartrix

USA har en kallelse från bortom stjärnorna
att kämpa för friheten på jorden
Vilken frihet?

Hej lilla flicka
vi är fyra fula karlar som undrar om vi kan få knulla dig
sönder och samman
vi tar din oförmögenhet att svara som ett ja
och vi har lagen om rättigheten till kopulation
med redlös minderåring på vår sida
det håller
det vet vi sedan förut

Så går det till i Sverige
I USA är moralpaniken för stor
Men om våldtäktsmännen har armerade kukar
så knullar dom för frihet och demokrati
och när dom spridit sin förödande säd
sliter dom hjärtat ur offret
lutar sig tillbaka
betraktar belåtet sina avkommor
kravla ut ur de söndertrasade skötena

När maktens män talar om frihet
kan du vara säker på att den inte omfattar dig




Fri vers av Ellen Maria Alibi
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-15 23:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ellen Maria Alibi
Ellen Maria Alibi