Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur en (opublicerad) samling från 2004


Dom sa åt oss

I skolan sa dom åt oss att inte sparka på den som ligger
Medmänskligheten var en täckande mantel

För vad sa dom till den som låg
blev han ens tilltalad
var det någon som frågade honom varför han låg där han låg

I skolan sa dom åt oss att inte sparka på den som ligger
men sa dom nåt om vad vi borde göra istället?

Hur många i varje generation
genomskådar hyckleriet?

Bland dessa
Hur många bryter mot spelets regler?

Bland dessa
Hur många går uppräta?

I skolan sa dom åt oss att inte sparka på den som ligger

Om du väntar på att Jante ska resa på sig
Väntar du tills Fitta har namnsdag




Fri vers av Ellen Maria Alibi
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-15 23:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ellen Maria Alibi
Ellen Maria Alibi