Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintervilla

En skock tättingar tjafsar i granens topp
Medan jag ligger rofylld vid roten
I sommartid väcktes ett spirande hopp
Nu tjafsar de rika om kvoten

De rika de söndrar och sliter
De fagraste stycken till smulor
Men här ner vid roten är allting lugnt
En sliter blott sakta på sulor

Isen lossade i novembernatten
Och jag grät, redan innan
jag mördade katten

Nu virvlar alltet stilla. Vintervilla.

Runt hörnet det andas en vår
Då jag det allra mesta av min kärlek sår
(En del ska jag ha till utsäde, för kommande år)
På den allra bästa av Jordar




Fri vers av Ellen Maria Alibi
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-20 17:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ellen Maria Alibi
Ellen Maria Alibi