Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kroppen av arbete

Uppe innan gryningen och jag undrar
snart ska många gå upp och börja sin dag
trötta, kanske pigga, glada eller ledsna
de vaknar till en ny dag,
liksom alla andra nya dagar som hänt
sen världens skapelse
solen väcker oss och kroppen stiger upp
ljuset jagar bort mörkret och arbetet börjar
snart börjar samhället röra på sig,
bilar åker fram och tillbaka, ljuden kommer tillbaka
efter nattens tystnad
som en enhet börjar arbetsmaskinen röra på sig
blinka, låta och vibrera
och människorna rör sig i nervbanorna
blodomloppet är vägarna som går kors och tvärs
allt behövs för att denna kropp skall fungera
och jag får en känsla av att sitta i mitten
nu när jag sitter uppe innan andra har vaknat
och ska ta över skiftet från nattpersonalen
denna känsla innan gryningen är en sällsam sådan
när jag andäktigt väntar in gryningen
och ljudens återkomst
när kroppen av arbete dricker sitt kaffe
och rustar för en ny dag
som sträcker sig tillbaka till urtiden
när den skakar hand med framtiden




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 166 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-18 05:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten