Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har inget mer att säga


Ökenrosorna

Åskan har slagit ner
Flickans slutna ögon
ser ingenting mer

Heder faller då hinnor brister
för främlings spjut

Röda tårar fuktar avgrunden
i ett hav av hematologisk förening
av synd och skam

Ur sterilitetens sprickor spirar frön
till livsdugliga ökenblommor

Tyngda av konventionernas ok
blir de dömda att bära skuld
Under lydnadens mantel

Hedersväktarnas trummor kallar
- Alla män till strid
-Fader, bröder skynda på!

Säckar fylls med sten och skrot
att driva ut skammens vålnad
för nu skall skökan stenas




Fri vers av Audur Armannsdottir
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-22 15:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Audur Armannsdottir