Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

öppna dina fönster

 

visdomsbäraren satt länge
var det länge
och blickade in
in i vad

var det havet eller skogen eller allt
och är det väsentligt
för lyssnaren
helt uppenbart levde vinden elden
allt i visdomsbäraren
ty den vilken följde
gestalten
kunde se allt detta

i huvudet
var det i eller
ovanför huvudet eller var det så
ut ur huvudet flög fåglar fjärilar alla vingprydda
hela luften var ett gungande hav
gungande
virvlande
i bröstet
var det i eller
runtom bröstet eller var det så
ut ur bröstet
nej hela gestalten skimrade eld
tusentals röda blad
lågor
purpurvingar
rosendoftande
himlarnas havens
morgon samt aftonandning
ögonen
ja ögonen var tusenljusen
nu i stillhet syntes markernas djur insekter stiga ur
för visst var det ur eller var det i
och är det väsentligt för höraren
du kanske undrar över händerna
händerna
vackra skålar
vattenfall källvatten porlandeklart strilade
rann
det var i ena ögonfånget
i andra var händerna fyllda med frön
åter hördes vattensånger
så var händerna fyllda med bär och frukter
vad annat är att göra än att
andas av lyckoljus
i denna upplevelses är

visdomsbäraren
satt helt stilla inte något störde eller irriterade
ord steg fram
sagda osagda
med dina fingrar hör du
med dina ögon hör du
följ mig
en bit på
vägen

kanske var det skogen kanske var det
människan hon talade till
jag andas dina steg
dina steg andas tunga tungtyngda
bär inte med dig hem
gamla pinnar
gamla ben
gamla skelett
öppna dina fönster
låt dem vara ute
där dessa hör hemma
så vilsna skallrar de
du kan ej bli annat än lomhörd
av allt detta skrammel
och inte är det underligt att du släpar
dina steg i rep lindat runt axlar

nej älskade människa

bär inte med dig hem
gamla pinnar
gamla ben
gamla skelett
öppna dina fönster

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-26 20:36



Bookmark and Share


  Anna*
Riktigt snyggt och jag lyssnar, lämnar och öppnar mitt fönster! ♥
2011-01-27

    ej medlem längre
Jag kan se hela detta underbara scenario i mina ögon.
2011-01-26

  Just Emotions
SNYGGT!
2011-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser