Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sol, blå himmel kan det bli bättre


FREDAG MORGON 28/1 2011

ännu en kylig morgon
solen skiner från en blek
blå himmel

fåglarna slåss om maten
så ro givande och fint att
sitta och se på dom

fåglarna skänker mig sådan
glädje det är terapi att se
dom sitta på min altan

det är liv och rörelse på
vägen alla verkar ha bråttom
så är det ofta på fredagar

i en av lägenheterna i huset
som är mitt emot mig ser jag
hur det målas

lägenheten har stått tom
några veckor kanske en ny
hyresgäst ska flytta in

en som vill ha det fräscht vid
inflyttningen så som jag fick

jag ser dammråttor lite här
och där borde dammsuga
för att få bort dom

men idag ska jag gå ut njuta
av vädret innan jag gör något
inne börjar jag städa då vet
jag att ut det kommer jag inte

har tankar på att åka till vår
vackra handelsträdgård och
köpa mig en bukett tulpaner

tulpaner vet jag får mig att
må bra och känna att våren
är på väg

dom har sitt pris men varför
ska jag inte unna mig något
vackert en underbart solig
dag som denna

jag är nästan alltid hemma
unnar mig ingenting så idag
tänker jag ge mig själv en
stor bukett tulpaner




anits 28 januari 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-01-28 09:40



Bookmark and Share


  Anya VIP
Hoppas du unnade dig en bukett. Bra skildrat hur vi måste tala oss själv till rätta. Vacker bild till texten.
2011-01-28

  Eva Helene VIP
Ett riktigt gott val gör du här!
2011-01-28

  poetryGirl
så sann
2011-01-28

  Larz Gustafsson VIP
Folk stressar inför avkopplingen.
2011-01-28

  Bibbi VIP
"varför
ska jag inte unna mig något
vackert en underbart solig
dag som denna"

Applåder!
2011-01-28

    sajo
Är du hemma på eftermiddagen? Tänkte komma en stund och titta på dina fina tulpaner.
2011-01-28

  ULJO
Unna dig en bukett vackra tulpaner, de är så fina så här års.
2011-01-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP