Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är så enkelt

-

Musik i bakgrunden
Majakovskij är samtalsämnet

Fina medelklass kvinnor som tittar in för att höra vad kommunisterna säger
För en så stor poet är ju inte politik utan kultur

Det dom inte förstår är att politik ÄR kultur och tvärtom
Vilket Majakovskij gång på gång bevisar

En temakväll med öl, musik och poesi
Efter ett tag hade jag redan övertaget

Vad gör du, vad gör jag?
Skål! Jasså du köper ekologiskt? Jag dumpstrar

Så jag är intressant för att jag utmanar era föreställningar?
Jag snackar omkull er utan att anstränga mig

Jag verkar arrogant, arg och så fucking jävla rätt
Era blickar avslöjar er, varje gång...

Jasså ni har läst litteraturvetenskap?
Intressant att ni försöker imponera på mig med namn som Zola...

Det är så enkelt och ni fattar inte alls, inte någonstans
Att trots mitt ordförråd och min intellektuella kapacitet

Så gör min misstro mot kvinnor att ni bara blir en sak för mig...

Det är så enkelt, det kan inte bli enklare... Ni är så enkla och det tråkar ut mig!




Fri vers av Sergej
Läst 439 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-29 00:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sergej
Sergej