Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de kallar dig poet trots att du säger dig inte veta något om poesi



skriv, kära poet, skriv så att det känns
skriv så att tårar rinner och hjärtan bultar


skriv, kära poet
sätt ord på dina känslor tills de tror att de känner precis som du
trots att de egentligen inte har en aning


för att få folk att förstå
för att få folk att må


skriv
skriv tills fingrarna går sönder och hjärtat har slut på bläck


känn
och känn lite extra
för de som inte vill
för de som inte orkar
för de som inte vågar


känn tills fingrarna glöder och hjärtat vänder blad
gör plats för ännu en rad



för att det får dig att förstå
för att det får dig att må





Fri vers av dagbokspoesi
Läst 716 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2011-01-30 21:40



Bookmark and Share


  Armo
Varför skulle man annars skriva? ;-) Bra poem, gillar känslorna du väcker med dina ord. Ingen må bra dikt här inte. :)
2012-06-10

  Mr Lindemann VIP
Helt bra och berömvärt försök till att gestalta ett skeende hos en människa som vill vara mer än den förmår


Men den lyfter helt klar din dikt

Men, lite, så lite, sänker sig dikten med avslutet:
f"ör att det får dig att förstå
för att det får dig att må"

Att må, är nog inte ett starkt nog avslut i sammanhanget
2011-02-04

  Jaseph
En härlig struktur i den här dikten.
Och en härlig känsla. Och en härlig
utmaning!
2011-02-04

  Anna*
Passionerad poesi som berör. Applåderar
2011-02-04

  F.
Otroligt skickligt. Befogade applåder!
2011-02-04

    andanidublin
tycker mycket om denna
2011-02-02

  Citrusblomma
jättevacker! bokmärker ;)
2011-01-30

    ej medlem längre
klockren text, jättefint skrivet.
2011-01-30
  > Nästa text
< Föregående

dagbokspoesi
dagbokspoesi