Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
trevande tankar om tid eller kanske vikten av sömn


Stridbarhet

vardagen består av en strid
en strid där man inte går till handgemäng
utan snarare en strid mot klockan
kanske mot spisen också
eller tvätten
hunden
med mannen

för mig rusar tiden fram
det är ganska sansat på jobbet där småspringer klockans visare fram
men när klockan närmar sig arbetsdagens slut
då får visarna för sig att springa fort rent av sprinta

vad kan man göra åt saken?

ett sabbats år
time out
planera sin tid minutiöst
kanske halvplanera in ledig tid
ni vet sådan som skiner med sin frånvaro
när man har tre ungar
semester vore skönt

man kan också bekänna sig besegrad
men det är ju lite fegt

nu ska jag inte strida mer idag
utan sluta mina sömndruckna blå,
hoppas på en god match imorgon
mot klockan

god natt




Fri vers (Fri form) av lilla t
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-01 22:30



Bookmark and Share


  tom boreland
nattkram
2011-02-01
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t