Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

torsdag

 

 

tors dag

är passande

 

vid jupiter

 

länge har hon suttit i kammarens bröstvärn

med hammare med mejsel

med stämjärn

med skedkniv

följt ådringar

följt

följt

träd

 

masken är hård

hon har blåsor i handkupor

vad gör det

vad gör

det

 

hon har kärl

pytsar

skålar

mortel

rivjärn

rör

växter

stenar

mineralstrålar till färg

 

strör sand över eld

röken pyr

pyrande

 

tiger hon

tiger smeker marker

mjuka tassar

ögon glimmar

ser du ej djupet

 

inatt skall jag bege mig till bal

masken har jag målat så vacker så vacker

vem kan motstå

vem kan

motstå

 

 

skall sätta mig vid baren

i barens välvda båge

väga för och emot

emot och för

 

brus

rusdrycker nyttjar jag ej

källvatten skall jag dricka

huvudknoppen skall vara klar

 

månglare skall jag lyss till

ett skålpund kött hit eller dit

köttmarknad i arla gryning

 

musiken skall dåna in

vänta skall jag

blev inte uppbjuden förr

panelhöna kallades det visst

jo visst hände det sig att nån greps

fick panikattack så där i sista stund

innan stängning

måste också

ha

ha

ha

 

ha ha

 

panikstegrings rus

drog smutsränker

randade kjortelfållor

 

kanske denna gång

kanske med denna vackra mask

 

nej

 

hellre blir jag här

hellre lyfter jag ansikte naknat

 

duvblå kronblad mjuka moln

duvblå sagostrand

viloblå

 andning

andning

skiftar sakta in i purpur

möts i skimrande anings violett

solstrålar rör vid

ansikte

stjärnmantel slår ut blad

eller är det grindar

diamanter ser jag regna ned

i jordvaggas vackra

skogar

 

sover jag

ur mask växa träd

glittrande

kärlek

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 191 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-03 22:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fenomenalt fulländad,Du bjuder så på dig själv och det uppskattar jag. Du vågar gå din egen väg i din härliga originalitet.Tack!
2011-02-04

  Anya VIP
Vackert med en uns vemod. Bra!
2011-02-04

    ej medlem längre
det är nästan som en besvärjelse. jag gillar


dina dikter,

som brutna takpannor i snöfall

jag ger dig röda blommor

tack tack
2011-02-03

  Ninananonia VIP
Underbar dikt själsöga.
2011-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser