Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT ENDASTE ORD

jag har tappat orden, dom försvann
när ett förfluget ord flög ur någons mun

vad jag har gjort och varför jag måste
ta emot den ilska som ut ljöts över mig

jag sa hej la på luren när jag inte fick
något svar på frågan varför

en riktig energitjuv råkade jag utför den
dag som gått och nu blivit natt

jag tappade orden visste inte vad jag skulle
säga men det jag fick höra vara bara skvaller

det är något jag inte vill lyssna på prata
om någon som inte kan försvara sig

det är så fult så den som gör så borde
få en utskällning och inte jag

som inte alls förstod vad skvallret gick ut på
kanske avundsjuka för att jag gillar personen
det handlade om

dåligt samvete hade jag en stund för att det
jag sa att jag inte trodde på det som sades
och att jag inte hade tid att skvallra

nu är natten här och flera timmar har gått
men jag känner ännu hur vissa människor
stjäl energi från andra

nu är det natt jag ska förhoppningsvis sova
i morgon är en ny dag då hoppas jag orden
och lusten att skriva vill vara min vän igen



anits 3 februari 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-02-04 00:23



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"nu är natten här och flera timmar har gått
men jag känner ännu hur vissa människor
stjäl energi från andra"

Så väl jag känner igen det här.
2011-02-05

  Catharina Edin VIP
ja, kära nån, obegripliga är de - så onödigt. Sov gott!
2011-02-05

    sajo
Du får inte sluta skriva. Jag om någon ser hur du utvecklat dig och det är helt underbart att följa dina ord och dina läsvärda texter.

Men jag vet hur det känns, energitjuvar tar så mycket från en.


"nu är det natt jag ska förhoppningsvis sova
i morgon är en nu dag då hoppas jag orden
och lusten att skriva vill vara min vän igen"

bra skrivet.
2011-02-04

  Anya VIP
Hoppas energin kommer åter. Jobbigt med sådana människor.
2011-02-04

  poetryGirl
Ljuset ska återkomma ...
2011-02-04

  ULJO
Hoppas att lusten återfinner sig.
2011-02-04

  Larz Gustafsson VIP
Ett ord kan komma som en magpumpare.
2011-02-04

  Eva Helene VIP
Ja, energitjuvar kan verkligen ställa till med stor skada (vet detta även av egen erfarenhet). Lyssnade på Karlavagnen med Stina Wollter igår kväll, som just tog upp ämnet energitjuvar. Programledaren fick själv under kvällens gång ta emot ett sms (eller mail) som gjorde att hon började må dåligt . . .
2011-02-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP