Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappershjärtat

invid sängen ligger ett pappershjärta
omsorgsfullt
vikt med kärlek,

hjärtat är det trampat på
det är tillplattat
ett jack i ena kanten

pappershjärtat
som är bortglömt
har puttats in under sängen
där ligger det i flera veckor
puttas längre och längre in
av snabeldraken

åren går och pappershjärtat består

när flyttgubbarna tömmer flickrummet
återfinns pappershjärtat
en äldreman stoppar det i sin bröstficka
i arbetsoverallen

tas omhand




Fri vers (Modernistisk dikt) av lilla t
Läst 251 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-04 20:18



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
När nästan ingenting träffar på nästan ingenting
blir det ibland någonting
alldeles speciellt ...
Fint flöde som väcker känslor och berör!
Ludde Lump har inspirerat mig i min kreativitet
många gånger ... läst den innantill och utantill för
mina älskade småttingar, vilka är lite större nu,
minst tusen gånger ... ;)
2011-07-04

  Alysse VIP
Så rörande och fin liten dikt. Min tanke går till gulliga små saker som mina döttrar gkorde till mig när de var små. Det var verkliga små kärleksförklaringar
2011-06-30

  swimsus@gmail.com
Gud jag tycker verkligen om den här dikten. Så tragiskt fin. Och lilla hjärtat togs omhand. Till slut. Lite oväntat. Hoppas det kom hem till slut.
2011-02-07

  Bibbi VIP
Håller med lottapåbråkmakargatan
2011-02-06

  Ola Rydberg
Oj denna berör mig verkligen
fint
2011-02-04
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t