Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min flickvän och jag

Min flickvän vill alltid hålla handen
när vi går på museum
men inte när vi går på restaurang
Hon säger att stora vita salar skrämmer henne
men att hon vill ha båda händerna
för sig själv när hon äter
Jag är precis tvärtom,
jag vill inte bli begränsad på museum
men gärna stryka henne lätt över handryggen över bordet
Vi gillar båda van Gogh
men min flickvän gillar bäst hans porträtt
och jag hans landskap från Saint Rémy
Därför har vi självporträttet med halmhatt
på en vägg i vardagsrummet
och "Minnen från Norden" ovanför toaletten
Jag gillar också Kandinsky
särskilt de komplexa förkrigskompositionerna
och de tidiga Bauhaus-målningarna
Min flickvän är mera inne på Sigrid Hjerten
speciellt "Ateljeinterör" och "På teatern"
eftersom de fångar livet
Min flickvän och jag gillar instrumental musik
men hon tycker bättre om Tjajkovskij
och jag gillar mer Jonas Kullhammar
Ibland kompromissar vi
och lyssnar på Kieth Jarrett
eller går på Stockholms Konserthus
Min flickvän och jag älskar film
men hon är mer inne på film noir
och jag gillar Tarkovskij och franska nya vågen
Ibland går vi tillsammans på bio
och ser något klassiskt episkt drama som "Ben-Hur"
men vi ser nästan aldrig film på TV längre
Jag brukar läsa Bei Dao för min flickvän
och hon läser Doris Lessing för mig
och vi Tomas Tranströmer för våra gäster
Teater hör till våra favoritnöjen
men jag gillar intima förställningar på Brunnsgatan 4
och min flickvän mer storslagna på Dramaten
Min flickvän ville ha en Fiat Punto
och jag trånade efter en Mazda RX
så gemensamt köpte vi en Volvo S60
Jag ville ha ett husdjur, gärna katt
men min flickvän är allergisk
så vi skaffade en kinesisk nakenhund
Min flickvän vill gärna ha barn
men jag är lite mer tveksam
för jag vet inte om jag klarar tillverkningsprocessen
Men vi har bestämt oss
för att försöka åtminstone två gånger i veckan
och vi försöker hålla oss till schemat
Jag föreslog först torsdagskvällar
men min flickvän ville se ”Vad blir det för mat?”
och tanken på en svettig Per Morberg gjorde det svårt
Istället kör vi numera på tisdagar
efter att Discovery visat kedjerökande svärande krabbfiskare
och det fungerar över förväntan
Jag antar ett det är något smått bisexuellt över det
men min flickvän säger att hon inte bryr sig
men det stör mig en aning
Vi vill båda ligga på högra sidan av sängen
så det blir lite av en kamp varje kväll
men det är så vi vill ha det
Min flickvän brukar oftast vinna
för hon tycker om att läsa i sängen
men jag brukar somna på soffan
Min flickvän och jag förtjänar varandra
för jag älskar henne så innerligt
och jag vet att hon älskar mig




Fri vers (Prosapoesi) av Erik W
Läst 346 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-03 09:40



Bookmark and Share


  filosofian
Den här var otroligt bra. Fint beskrivet och hur ni lyckas kompromissa och om hur ett förhållande är! Tack!
2011-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Erik W
Erik W