Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulen - jävlas med människan

det är hans hobby
han sätter emot
och smådjävlarna
tänker
och lägger sina betts

vem som vinner
beror på oss
vem av oss som vinner
eller slukas

av hin håle

Sankte Pär
har stora problem med
Pärleporten
den vill inte öppnas
så att någon kan komma in

och satan gynnas,
trixat med låset har han

Sankte Pär
kallar på låssmeden
som är satans springpojke
röd som glödgat kol
det osar om djävulskarlen

och hin håle skriker i panik
vrider sina händer
stampar med bockfoten
piskar med svansen

Hin håle tappar fattningen och vrålar
han får fan inte komma in!

Sankte Pär förklarar läget
transparent och tydligt
instruktionen efterföljs
och dörrens baklås
öppnas

Pärleporten står åter på glänt

skönt för små satar som mig




Fri vers (Fri form) av lilla t
Läst 222 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-05 20:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Suverän!
2011-02-06
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t