Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnet av luft

Barnet av luft, atmosfärens lyckliga själ
som dansar på molnen
Dotter av kondens, av molnens former
hennes skratt ljuder i regnet

Barnet av luft, som dansar på lina
över den blåa sommarskyn
hennes klänning av skyar virvlar
med regnbågens färg i hennes hår

Jag ler mot henne, sträcker ut min hand
och hon tar den
och vi dansar tillsammans ikapp med blixten
och åskans muller, vi dricker regnet
ur våra kupade händer

När stjärnorna tänds syns de i hennes ögon
och hon skrattar i frihet när hon sveps iväg
av en vindpust mot månen
och med fjäderlätta fötter vidrör hon dess yta
tyngdlöst och kärleksfullt

Hon dansar natten igenom tills hon väcker solen
och den stiger ur hennes famn
och lyser upp hela himlen i en explosion av färger
Barnet av luft, himlens dotter stiger upp i elden
Gryningen strålar över världen
och med ett pärlande skratt försvinner hon
i morgondiset




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-08 13:17



Bookmark and Share


  Blåbäret
dina element är underbar läsning
välformulerat och välfyllt av känsla
2011-02-10

  Känslovarm
Så vacker, tack!
2011-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten