Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anden av eld

Anden av eld vaknar till liv
svagt glödande först, sen lätta flammor
likt en soluppgångs strålar stiger ljuset
och värmen mot skyn

Anden av eld, hans smekande hetta
väcker mig till liv, ger mig inspiration
ett ljus i natten, ett löfte om vila
elden finns i solens ljus, i dess brinnande hjärta
underbara sköna sol

Anden av eld, han förstör det vi håller kärt
bränner skogar och förkolnar träd
hus blir till ruiner
men ur hans svarta aska reser sig gröna skott
en ny livskraft stiger upp ur mörkret

Min ande av eld, kan aldrig behärskas eller tämjas
för hans vilja är hans egen, oförskräckt och vacker
från den stunden då ursprungsmänniskan fann elden
och ett segerrop hördes över slätten, då vaknade anden
och han blev vår fiende och vän
vackra, röda och mäktiga flammor
ge oss liv och kraft
och skydda oss i denna natt mot alla hot




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-09 09:12



Bookmark and Share


  Blåbäret
läsning om urkrafter som verkar omkring och påverkar oss ständigt
väl fångat och skrivet
härlig läsning!
2011-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten