Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför kan många inte umgås med sina syskon? Här kommer en sorglig förklaring.


Försoning

Bli vän med din ovän i dag
manar en kristen och slår ett slag
för skön gemenskap och försoning
samt slut på gräl i varje boning.

Att släkten är värst vi ofta hör
och synd är väl det att vi förstör
med elaka fraser och gammalt groll
där avundsjukan spelar en mäktig roll.

-Du var så lat och smet jämt bort!
-Så var det inte, men du var för kort
och liten och söt och slapp undan lätt.
Diskade du nånsin en enda assiett?

-Du sa att jag var korkad och inget begrep.
-Glöm det och syssla med nåt bättre än kafferep!
-Kan du säga som inga vänner har!
-Inte som du, bara nya, jag har alla gamla kvar.

Vi munhuggs om delvis falska minnen.
Försoning finns inte i våra sinnen.
Man föds ej till vänskap inom släkten.
Bland likasinnade finner man oftare endräkten.




Bunden vers av Greta
Läst 230 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-09 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Greta