Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nockad - influensa

förkylningen våldtar mina sinnen
sätter dem i stand bye läge
drar alltså ström men inte tillräckligt för att störa

häller i mig slemlösande

snoret väller ur näsan
beter sig som en strid fors
en tappkran som gick att stänga vore lyx

fyller på med vätska,
vatten,
jos,
The

näsan surar
är röd och fnasig
svider, ömmar, lider
rinner,
droppar,
slammar igen

pimplar slemlösande
förlösande för slemklumpar

öronen kliar
fan, om jag för öroninflammation

halsen är som ett öppet sår
likt en raspig, rostig tvättbräda
Strepsil lindrar min plåga

kroppen värker
skriker på hjälp
ledbruten
förskjuten av hypofysen
temperaturen är skyhög
tvätthögen växer med klädbytena
dränkta i svett

petar i mig febernedsättande

feberfrossa
svettas
fryser
nyser
hostar

blir galen
av Influensan!

kan inte tänka
inte skriva
inte vara jag

är någon annan
vilje- och orkeslös
en skenvarelse









Fri vers (Fri form) av lilla t
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-14 18:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t