Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

piskan viner

 

 

mörkaste moln omsluter öppnade dörrar

törnar in emot

kastas

gör mig ej illa

illa

igen

 

det smäller

skär

genom lufthänder vilka söker skydda

mig

 

det smäller som om

det är ej som om

det är svarta mantlars flikar

smäller

smäller hårt

 

piska viner

 

är det svarta vingar

nej

 

och

jag bryr mig ej

 

längre

 

det smäller

 

piskan viner

viner

 

svart gestalt mantlad sitter på kuskbocken

hästars hovar dånar

river upp

river

upp

 

hästars ögon är eldkastande

kaskader

eldkastare

spjut

 

marker brinner

 

mankar länder löddrar vitskummande vågor

allt högre stiger havsmantlar

 

hundar gläfser

 

vargar ylar

vi måste hinna fram

måste hinna fram

hon lider

 

svart mantlad sitter på kuskbocken

lyfter  piskan

viner

jag ser ej vägen

ser ej

ser

ej

 

är det en vagn

är det ej en vagn

 

vagnen vinglar hit och dit

söker hålla

stöter

emot

 

piskan viner

skynda dig

skynda

dig

 

vagn

ej vagn

 

jag är vagnen

vinglar

hit och dit

 

piskan viner

viner

 

det gör så ont

det går ej att skynda på mig

 

jag är

liv

 

vagnen faller

hjulen snurrar i luften

damm virvlar

 

piskan tystnar

jag

 

stiger ur vagnen

 

ser väg framstiga ur damm

 

gryningsfolken

tager min hand

 

svart mantel rinner av

in i stjärnfloden

 

vi måste

öppna

din

 

väg

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 206 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-14 22:30



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
:) Älskar denna dikt av dig. :)


Öppnar, helar, renar, liv, kärlek, själ.......
2011-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser