Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har ingen mjölk i mitt kylskåp

Jag har ingen mjölk i mitt kylskåp
Ett hål i den prydliga raden
ägg, smör, leverpastej, hål, messmör
Messmör? Varför har jag det?
Messmör
Som jag inte ens tycker om
men att titta på byttan brukar kännas fint
glada färger och så
men inte idag
en halväten burk messmör som blivit lämnad
någon uppskattade visst inte smaken

På inköpslistan står det som vanligt gurka
Jag kikar i kylen, men visst inte
där ligger den kvar, nästan en hel
Jag tar ett stort bett för att den inte ska känna sig så ensam
vattnet rinner längs strupen och hindrar på sin väg
något som vill ut

I skåpet står mjölpåsen
med mjölet vitt vitt vitt i botten
Inget grums
och visst tycks soporna ha gått ut med sig själva idag?
och diskbänken, är den inte ovanligt ren?
Tänk att jag har det så bra
i kväll ska jag titta på film och ha det mysigt
jag har sparat en bit choklad för tillfället
Bara till mig själv

Jag har ingen mjölk i mitt kylskåp
bara en halväten messmörsbytta
ett ensamt skratt tjuter i natten
när TV:ns tragikomiska skildring rullar
Jag tror att det är en levnadsteckning




Fri vers av kusin
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-17 20:51



Bookmark and Share


  Aftonvännen
messmör är mess humör

hål suger

och alla som får pannkakor stekta till frukost är älskade

alla andra har trötta ögon

tack för underhållning och inventering
2011-02-17
  > Nästa text
< Föregående

kusin