Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
*vardagstext*


Jag tänker " kan lika bra göra lite nytta" när jag ändå är hemma

är det därför som jag inte vill vara sjuk?
för att när jag är hemma så gör jag nytta,

plockar
diskar
städar
drar ett tag med snabeldraken
skurar golv

tvättar
oändligt med tvätt

vädrar
pimplar kaffe
lägger in räkningarna
trilskas med hunden

torkar av:
köksskåpen
diskbänk
arbetsbänk
köksbord

putsar fönster
förbereder middag
sanerar mig

klär mig raffigt
för en het fredagskväll...


somnar sött i soffan




Fri vers (Modernistisk dikt) av lilla t
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-18 12:26



Bookmark and Share


  erkki
Jag får nog gå ner och plocka lite i källaren. Man får ju dåligt samvete! Jag har nästan alltid sovmorgon?
Vad är en snabeldrake? En långsmal en med st...?
2011-02-26
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t