Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath
Repris tidigare publicerad 2010-01-28




Kristallgren

 

 

klamrande på grenar
en och en
i sockervadds snö

 

frostbitna aroniabär
utanför hennes hus

 

          *

 

tanken klamrar sig fast
vid rädslan för upprepning

 

hon söker en vilja

 

sin egen

 

        *

 

snökristallerna
skimrar, skyddar
den nakna grenen
som vilar

 

i väntan på värmen

 

den skall vakna igen
en skimrande morgon

 

klädd med nya
små grönskande blad
och pärlor
av daggdroppskristall

 

         *

 

hon söker inåt
sin vilja

 

öppnar en dörr
mot hans vilja

 

rädslans skugg - ekon
tonar bort

 

i spegel ljuset

 

 

Eva Langrath 2010

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-19 11:15



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert skaldat. =)
2011-03-02

  Berit Robin Lagerholm VIP
En dikt som doftar Poesi.
Mycket vacker denna. Känns spröd och innerlig från det inre.
2011-02-23

  Bibbi VIP
Gillar.
2011-02-20

  Katarina O´Nils Franke
Skimrande vacker! "i sockervadds snö", så sött!
2011-02-20

  •AW•
så vackert skriven betraktelse och med ett lyckligt slut...kan det bli bättre ?
2011-02-19

    ej medlem längre
vackert och välskrivet!
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP