Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Vinterdag

 

foten försiktigt
på isig mark

 

vill inte halka

 

en glimt av blå himmel
omgiven av moln

 

längtar ljuset
rymden
bergen
skogen
tystnaden

 

saknar
soffan
tavlorna
musiken
böckerna

 

långt borta
i ett förråd

 

finner trädet

 

avskalat naket
mitt bland stenar

 

stammens bark
klädd i grön mossa
med en sträng av snö

 

vilar
över fruset vatten

 

grenar spretar
sträcker sig, i väntan
mot ljuset

 

tåligt följer du mig
på vandring
i kylan

 

dag efter dag
på nya vägar

 

idag längs
det frusna vattnet

              

          *

 

så slinter foten
i livets
berg och dalbana

 

söker mittpunkten
efter ett fäste

 

ljuset slocknar

 

famlar
trevar
letar lysknappen

 

fryser mig igen

 

söker efter

 

mig igen

 

söker dig

 

söker oss

 

i drömmen
jagas jag upp för
en vindlande trappa

 

väcks av din röst

 

 

© Eva Langrath 2011

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 704 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-02-20 21:39



Bookmark and Share


    wildrosen
Du skriver fantastiskt levande och vackert...underbart och läsa dina texter
2011-03-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Något att
läsa om igen
och tänka till på
vart det bär vad
det är som finns där...
Och kanske: Här!
2011-02-26

  Ulf Lagerholm
En text som gnistrar av något som gått förlorat. Jag tänker mig en tex en varginna som på något vis "berövats" sin naturliga frihet, nu förvisats till något mer begränsat, något av ett mentalt och fysiskt hägn. Men nog finns drömmen, identifikationen kvar;

"finner trädet

avskalat naket
mitt bland stenar

stammens bark
klädd i grön mossa
med en sträng av snö"


Gott hantverk detta. Jag lyfter min hatt.
2011-02-26

  Fredrik P. VIP
/längtar ljuset
rymden
bergen
skogen
tystnaden/

nostalgin blommar mycket trovärdigt
och förståeligt - jag längtar också
till Hälsingland!

/famlar
trevar
letar lysknappen/

drömmen gestaltar vilsenheten
i en verklighet där kaos kanske
blivit vardag. här finns en poetisk
äkthet som känns hudnära för mig.
2011-02-25

    Bodil Sandberg
Dröm om det verliga eller kanske en verklighet som sluter i drömmar innefattar jag i dessa varsamma längtansrader ..små tvivelsvågor böljande mellan stroferna..mycket stark gripande poesi!!applåder
2011-02-24

  Berit Robin Lagerholm VIP
En vandringsfärd över berg för att hitta hem i ensam famn och i en tvådelad med ett slut fyllt av värme. En mycket fin beskriven resa.
2011-02-21

    eva m h
Som alltid läsvärt!!

Vackert foto!!
2011-02-21

  M.A.J.R
Sitter här och tänker nu efter att ha läst din text =) Du skriver verkligen bra ^^
2011-02-21

  Bibbi VIP
Ger många tankar att begrunda.
2011-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP