Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det Enda Sanna

När stjärnorna faller och himlen brinner,
I de sista sekunderna innan vi försvinner,
Kommer miljonen på banken att betyda allt?
Eller kommer kärleken värdesättas framförallt?

När vi står på kanten och blickar ner,
Och våra sinnen säger att vi inte klarar mer,
Kommer våra prylar vara det sista vi tänker på?
Eller kommer vi önska att vi kunde våra kära nå?

När vi famlar hjälplöst runt i mörkret,
I något som ingen kunde ha förutsett,
Kommer vi önska oss mer saker och ting?
Eller kommer vi önska någon att ha omkring?

För när allt ändå har kommit till sitt slut,
Och inget kommer bli som det var förut,
Då finns det ingen skillnad på fattig och rik.
För ingen kan höra skillnaden på deras skrik.

För i slutändan spelar det ingen roll,
Alla siffror kommer vara lika med noll.
Och det enda som kan sättas värde på,
Är hur många hjärtan vi fick att slå.

Det handlar inte om att få, utan om att ge.
Det handlar inte om att söka, utan om att se.
Att sluta söka efter mer och se det enda sanna,
Alla ting byts ut men kärleken är här för att stanna.




Bunden vers (Rim) av Jramos
Läst 350 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-21 15:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra!! Håller delvis med föregående skrivare angående buddhismen.
2011-02-21

  jag?
jag har aldrig läst en text som med sådan kraft får en att sympatisera med buddhismen (hoppas att jag tolkat rätt, annars blir det lite awkwards), stor applåd
2011-02-21

  VampyrÄngel
Menar förstås "bokmärkEr".
2011-02-21

  VampyrÄngel
I brist på bättre uttryck;
JAG DÖR så bra!
Bokmärkar direkt!
2011-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Jramos
Jramos