Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Just Nu II

Just nu slår hans dotter upp ögonen för första gången.
Just nu faller hennes sons livlösa kropp ner på betongen.
Just nu får resten av hans liv plats i hans öppna handflata.
Just nu skriker hon ut i sorg och vrede, mitt på öppen gata.

Just nu börjar ett par unga ben ta sina första steg på ostadig mark.
Just nu tränas ett par unga ben för att kunna utdela en dödlig spark.
Just nu springer de efter varandra med plastvapen och leker soldater.
Just nu springer de för sina liv genom korselden och laddade granater.

Just nu hukar hon sig över handfatet för att försöka få upp sin måltid.
Just nu är svälten ett faktum och han gråter för han vill inte dö i förtid.
Just nu skär hon sina handleder för hon vet inte hur man bryter mönstret.
Just nu tvingas han ligga platt på golvet för skotten skjuter sönder fönstret.

Just nu stiger det nygifta paret ut ur kyrkan där de precis sått sina första frön.
Just nu nekas ett annat par samma rättighet bara för att de är av samma kön.
Just nu tar han mod till sig och frågar henne, "Skulle du vilja gå på dejt med mig?"
Just nu blir han slagen, mobbad och trakasserad bara för att han råkar vara gay.

Just nu känner han hur ångesten börjar gro; han bara måste prestera.
Just nu känner hon hur rädslan börjar gro; tjänar inget att protestera.
Just nu tvingas han bära den tunga bördan av att vara ett framtidshopp.
Just nu tvingas hon att bara bita ihop medan de utnyttjar hennes kropp.

Just nu möts deras blickar för första gången och en attraktion uppstår.
Just nu möts de för den allra sista gången innan de sina skilda vägar går.
Just nu tänker de båda att det här kan vara början på något riktigt stort.
Just nu tänker de båda att det här var det sämsta valet de någonsin gjort.

Just nu står nån på sin lyckas topp och just nu har nån nått sitt djup.
Just nu studsar vissa på moln medan andra står vid kanten av ett stup.
Just nu snurrar planeten vidare medan vi bara försöker hålla oss kvar.
Just nu är det upp till oss själva att bestämma vilken väg det är vi tar.




Bunden vers (Rim) av Jramos
Läst 282 gånger
Publicerad 2012-11-02 20:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jramos
Jramos