Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vissnandevaknande

 

 

ja visst var det så
något hade lagts runt huset

ett dokument
eller vad det nu var

i riktningar alla fyra
det syntes ej på ytan

det var mer att
att stigarna vissnade

lukten
frätlukten nådde
näsets borrar

ekollonen släppte sina hattar bugade
böjda tro
svärtan

fyra år vandrade
de plägade
grilla
rötterna


oset ringlades runt pinnar avfjädrade

fyra år hade vandrat
vingar breddes ut
surrande rotorblad
slet girigt av trädens kronblad

steklar slog ut vingar
fann varken blad eller blom

schasade milt undan
giringarna
låt oss
vara
vårdande
ej glufsande

så blev det
åter 

huset  gavs grönskefamn till vilobädd

hur det var fann ej livskraften riktigt fram

ur fyra steg de
stavbärarna
ställde sig
i stjärnvägar

lyfte stavar med bådande händer

fyra trianglar
stod
runt huset
spetsar
pekade
djup
in

strålade
helelse

i husets mitt
tändes
eld i
stenring

kom sätt dig här
se jag har en bok
låt oss läsa bladen

jag såg boken
de hårt knutna pärmarna
låssigillet
det var som
boken suckade
grät
jag såg
varje bokstav

mindes bokmakarens visdomsord

vi läste boken
blad efter blad
vi rev ut varje blad
lade in det i elden
så leendesprakande flög det
fick nästan lust att själv stiga in
så satt jag med pärmarna kvar i handen

vi satt helt tysta
flammande
röda

med ens visste jag
det var jag själv vilken knöt pärmarna så hårt
detta för att ej brista i deras syn
det enda vilket skedde
var att jag började brista
inombords

så dukade vi med vitlinne
satte oss till bords
intog vår
måltid
i ro

pärmarna då undrar du

de är mitt bröstvärn
löst knutna

bladen då
brann de upp

nej de brann ej upp
de är mitt liv
de flyger fria
kommer åter med
berättarljus
då jag ber dem åter

så  höjde de stavarna i rak linjes lodupp
fyra trianglar står med basen
runt huset
spetsar
pekar
väg
in

vi bugar våra hjärtan
våra pannor kysser varandra mjukt
i tacksamhet möter vi gryningsstegen i soltempel

i den tredje sjundedagen syntes ollonborrar
lyfta något ur jorden
detta brann
upp

så fann livskraften fram

träden blommade i
våren
steklar
samlade
honung
till
torkad
hud




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-21 23:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser