Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om samtiden

Varje tid har sina utmaningar
på 1960-talet utmanade
musiken, de stora ungdomskullarna, urbaniseringen, omvärldsorienteringen
de rådande strukturerna

Åren som gått har haft sina utmaningar
och varit brytningstder
gårdagens sanningar har ingen giltighet idag

Det är bara att inse att Vi lever i en föränderlig tid
människor vill bli lyssnade på, respekterade
kraften i skeendena i detta nu går inte att stoppa

Diktatorerna klamrar sig fast
deras enda svar är våld
för att legitimera något
som håller på att förloras

Som om vi människor inte har nog med
att skapa och sammanhålla våra samhällen
störs vi av jordklotet
som ryter från sitt inre
och klimatförändringnarnas
oanade händelser

Om morgondagen vet vi
egentlingen ingenting
mer än att vi står inför
nya utmaningar

AA




Fri vers av AA VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-22 16:35



Bookmark and Share


  Filosofen2
Då, nu och framtid har ju sina epokrar... Det enda vi kan vara säkra på är att vi en dag är historia, som någon en dag kommer att utforska, som vi idag gör med de som inte finns idag.
2011-02-22

  Christine Sabel
Så är det. Jag tror på (annars kan jag jag lika väl gräva ner mig) att diktatorer kommer att försvinna ju mer folk blir upplysta och utbildade. Moder Jord däremot ska verkligen ha respekt och annan behandling, det måste vi ändra på!
2011-02-22
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP