Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I köket stannade tiden...

 

Nu tjugofem år sedan

radiorösten aviserade

att Olof Palme var död,

dessutom brutalt mördad


I köket stannade tiden,

åttanyheterna denna dag

skrämde och lät vanmakten

ta tag i den trygga tillvaron


För mig var Olof Palme

solidaritetens och människovärdets vän

och en åsiktsfrihetens talesman

Frid över hans minne!

 

(c) tk.

 



 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 202 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-02-22 22:42



Bookmark and Share


  ULJO
En fruktansvärd dag för oss alla oavsett politisk åsikt. Att en statsman blir tagen av daga på öppen gata. En epok gick i graven, socialdemokratin dog med honom där på Sveavägen. Aldrig blir det detsamma igen. Aldrig någonsin.
2011-02-24

  Annie b'larsson VIP
Jag minns...varenda minut från det jag hörde det på radion, strax efter att det hänt. Allting stannade. Nästa dag träffade jag en bekant på stan, som betedde sig som om ingenting hänt. Han var till och med lite extra glad över att Palme var borta. Jag minns hur chockad jag var.
2011-02-23

    ej medlem längre
en förskräckelsens dag, glömmer den aldrig
2011-02-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Javisst efter
detta var liksom
all trygghet bort-
blåst... Mördad på
öppen gatan... Våldet
har ju eskalerat... En
man sa till mig förr
vände han sig aldrig
om när han var ute
och gick på kvällen,
nu gör han det ofta...
Och jag vet precis vad
jag gjorde den kvällen
det hände och dagen
därpå, de står solklart
framför mig... Hjärtat
stannade totalt frös
bilden för eviga tider!
En kula var ju tänkt
för Lisbet Palme, men
den missade då hon
rörde sig när skottet
gått av... Jag säger
bara Gode Gud...
2011-02-22

    Yarissa
Ja, Då försvann något med Sverige.....
2011-02-22

    ej medlem längre
Såg programmet nyss "veckans brott".Sverige blev sig aldrig mera likt efter detta hemska mord på en skicklig statsman.
Men jag tror spåren leder in mot spanarna själva det har jag trott hela tiden.Palme var för radikal för dessa högerkrafter.
2011-02-22

  Ninananonia VIP
Ja, jag minns det så väl.
Det var en sorgens dag.
2011-02-22
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra