Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
detta är en synopsis som var tänkt till ett kortfilms manus.


Ryans Hämd

Ryan Johnson 27 år gammal har haft ett jobbigt liv sen hans äldre bror Brian blev mördad för 6 år sedan.Ryan är precis nyinflyttad till en annan stad för att försöka komma bort från stan där hans bror blev mördad. Rånmördaren Carl blev dömt till 5 år på psykriatisk klinik. Ryan drömmer varje dag om att hämnas på mördaren om han nån gång skulle se han. En dag när ryan håller på att packa och fixa till sin lägenhet knackar det plötsligt på dörren.

En granne som vill låna socker men nått stämmer inte, Ryan tittar på han och ser Carl , han minns honom från rättegångarna och Carl minns honom.

Ryan blir galen och släpper loss all sin vrede han haft de senaste sex åren på Carls ansikte, han släppar in honom i huset , grannarna ringer inte till polis det är ett dåligt område, de ringer inte sunten direkt iallafall. Ryan binder fast han i en stol och börjar att utföra tortyr på Carl länge och extremt. Ryan använder allt ifrån knivar till zippotändare på hans ansikte, han dödar honom inte utan följer ut honom till gatan. Där man nu ser en Carl med grovt brännskadat ansikte värre än Freddy Kruger och fått båda armarna avkappade med en handyxa.

Ryan tittar ut från sitt fönster och ser en missbildad man och hur alla stirrar på honom, precis innan ambulansen och polisen kommer. Snart är polisen uppe i Ryans lägenhet för att anhålla honom.

Ryan tittar upp mot himlen och tänker: Brian jag älskar dig min broder detta var för dig.




Prosa (Novell) av janoch taikon
Läst 368 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-23 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

janoch taikon
janoch taikon