Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

han som ropade


Han som ropade
ropar än idag
som i gången tid

Mitt ok är milt, och min börda är lätt
även om min väg synes snäv

bekymra er inte för morgondagen, ty morgondagen skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga
även om världen uppfylls alltmer
av oro, ångest och rädsla
att inte räcka till
är du i min hand

Vilken av eder kan, med allt sitt bekymmer, lägga en enda aln till sin livslängd?
trots en värld som gör allt den kan
för att kunna pressa ut ytterligare några dagar
medan andra dukar under av pressen
av morgondagens krav på prestation
Vet du då inte
att du är skapad för evigheten
och att allt har sin egen speciella tid



Är icke livet mer än maten, och kroppen mer än kläderna?
Även du då förtvivlat inte får kläderna
från HM att sitta som de ska,
för att mat och dryck tröstar den
som inte ser ut som andra tycker de borde
är du i mina ögon helt genom perfekt
som du är
och än bättre
som du bliva skall
genom att fundera på hur du kan bidra
till de som saknar både mat och kläder

Om någon törstar, så komme han till mig och dricke:
Då du med brinnande törst efter kärlek
och bekräftelse, oftast tyvärr på någon annans
bekostnad söker i orena källor
Finns allt du letat efter hos mig
gratis
men aldrig billigt

Den som tror på mig, av hans innersta skola strömmar av levande vatten flyta fram
Även till de som med allt torrare hals försöker
stilla sin inre törst med uttorkande drycker
Men ju mer brist på vätska
ju mer vatten och salt har jag att ge

den som dricker av det vatten som jag giver honom, han skall aldrig någonsin törsta,
utan det vatten jag giver honom skall bliva i honom en källa vars vatten springer upp med evigt liv

Till alla de som tappat motivationen och
modet. Till de som tappat luft – och kraft
Till de som bränt ut motorn på dålig olja
Drick frid, drick förlåtelse, drick ny dag
Drick av källan till allt skapat – till liv

Han som ropade
ropar än




om de ändå

bara

ville lyssna




Fri vers av Regular
Läst 222 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-26 04:10



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Amen!
2011-02-28

    ej medlem längre
Snyggt, bra skrivet!
2011-02-26

  LassO
snart kanske stenarna ropar....
2011-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular