Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återvändsgränd

I tidpunkten före slutet
är baksidan av spegeln utgångspunkten
och den nyfödde reser sig naken
ur dödens lakan

en aldrig avslutad kvadrat
blev slagskuggans livsverk




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 438 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-27 22:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kort, koncentrerat och helt laddat med mening. Det finns något ödesmättat i den här texten som får en att tänka till över alltings fåfänglighet och förgänglighet och reflektera över såväl spegelns baksida som över ordens outtalde avigsidor. Någon reser sig naken ur dödens lakan och det är den väg som vi alla ska vandra. En slagskugga och en aldrig avslutad kvadrat. Ja, kanske är det allt som finns, även om jag personligen inte tror att så är fallet. Men den här dikten fick mig att tänka på Becketts berömda ord, att kvinnan föder grensle över en grav. Det finns ett djupt allvar här och en täthet i uttrycket som understryker återvändsgrändens svärta. Liksom det sorgliga faktum att vi aldrig någonsin kommer att kunna fullborda våra livsverk, vilka de sedan än må vara.
2011-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin