Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hängrännor

 

 

 

varför heter det så

 

 

hängen vackra silvrande

regnfiol

 

 

det begriper du väl att

det

inte går

hmpf

spela regnfiol

 

 

träramar

vävram

silvrande trådar

 

 

regntrådar av smältvatten

droppar fästefolk

väver

vår

 

 

 

 

vårhänder börjar fylla

 

hagtornen väntar

fåglar svirrar


rör luftströmmar


vad gör de
fåglar pickar solfrön

strör in i vindalle

 

fästefolken svävar kärlekspiruetter

 

 

allrörelse smälter snötäcket

sjunker samman

 

huden
hudar dricker ljus

 


träd marker fåglar djur

av alla de namnade lapar sol lapar vitt ljus

 


klarhetsljus
därav ler själar pärlande

 


därav rinner pärlor utmed trädens grenar

 


de var ej borta

 


i våren framstiga de i dina ögons skålar

 


bladvingar
flyga
fria


smaragdljus

 

 

taken avklädes

 snökjolar rinner av

 

törnfågel lämnar bröst

törnrosen fäller taggar

 

rubinrödas

vingdoft

 

grönskar

blå




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 435 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-03-03 22:31



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vackert och meditativt!
2011-03-04

  Ninananonia VIP
Vackert skrivet!
2011-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser