Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

silverne katt

 

 

månvinden rullar sig samman

 i natt spinner silverne katt

nystan av noter

 

seglande flaggskepp i moll i dur

mol allena och i du dualitet

 

spinn slända

 vackra fyrspann

rör vid himlasträngar

 

fjäder

 

regnbågsfjäder i mitt bröst

en gång gav du mig denna gåva

andekrigare av regnbågsfolken

 

bevarat denna har jag länge

genom hav genom vindar

genom eld genom marker

genom planetarvandringar

 

mina ögon slöts i havsgrottas inre

hon förtalte mig kvinnostigen

 

 vakande sov jag i tusende ringar

spreds från mitten

nuddade stränder

 

ekolodande vinden fladdrande vingar

 

allt synes upp och ned

ser genom mörkret

 

ekot

svarar

 

flaggskepp kastas av stormar höga

eldkvastar sopar skroven rena kastar överbord barlasten den tunga

 

segla dunhänder lätta

rikta din blick in i fyrfatens sånger

 

tärnor svävande

dansar i ring

lyfter

sidendimmans skirslöjor

 

kupandehänder vita

dunlanternor

följer havens strängars

 tonande

 

når hamn då stormklockan tystnat

landgången vikes ut

hissas ned

 

de hälsar varandra

regnbågsmantel sveper vingar om

 

 röda vågor sköljer mina ögon in i grottans väggar

vi stiger ur reliefer

 

sitter vid elden av allt

den röda modern talar ur svarta kolets visshet

 

blå drömmar skrider in i hennes vita bröst

ur därur flyger fyrspann

 

åter in

i hennes hand

 

 

snurra

snurra

 

ringar ifrån mitt bröst

når stranden

 

 

jag andas in mig i mitt inre i vetskap av är




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-06 20:53



Bookmark and Share


  MoonCalled
Fantastisk :)
2011-03-07

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Så vackra rader än en gång. =)
2011-03-07

  Ninananonia VIP
Underbar dikt!
Underbaraste ord :)
Är.
2011-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser