Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fram och tillbaka...

 

Solen

ger vinden sin rörelselek

den leker med grenarnas vajningar

fram och tillbaka

fram och tillbaka

som blickarna på tennisbanans publik

där solen gassar oemotståndligt

 

Solen

vinner och tar poäng

vinner genom sitt smek i rörelsens riktning

den värmer och torkar

likt tobakbladens fukt som på strecken elimineras

fram och tillbaka

fram och tillbaka

 

Solen

får vindarna att svepa luftlagertiljornas värme med sig

fram och tillbaka

fram och tillbaka

när glädjefnittret öppnar och fyller

tiljorna med vindlande dans

fram och tillbaka

fram och tillbaka

då har våren landat bland buskar och träd

 

(c) tk. 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 330 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-03-08 17:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Längtar våren!!!
2011-03-10

    ej medlem längre
En skön vårdikt. Du får solen att kännas extra välkommen och efterlängtad
2011-03-10

  ULJO
Läntar till våren efter att läst denna fina text.
2011-03-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Exakt Du har
fångat våren
när den kom.
Nu är det bara
att sätta sig ner
och vänta liksom...
Och jag har postat
ett brev till Dig...
2011-03-08

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackra, lekfulla rader. =)
2011-03-08
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra