Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betraktelse 3

Vart är vi på väg
vårt samhälle håller på att förvandlas
förändringarna sker subtilt
inramas med att det är för folkets bästa
att det är folkets vilja

Många röster
vittnar om en verklighet
som är annorlunda
än den som visas upp i den offentliga
retoriken

Det finns kunskap
som våra makthavare
inte vill kännas vid

Kunskap som beskriver
vad förändringarna lett till

Privatiseringarna
och tröskelbyggandet
och utestängningsmekanismerna
har vidgat utanförskapet

Var det folkets vilja??

AA




Fri vers av AA VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-11 23:59



Bookmark and Share


  Filosofen2
Tyvärr känner jag samma oro. Ser hur skolans värld sakta faller samman. Har man pengar, har man också rätt till allt... För inte så länge sen var det val... Vilka vann???
Just det... Aliansens drömmar är aldrig att ge de som ligger mer, nej de som ligger kommer att falla ännu längre, eftersom nu privatiseras apoteken, sjukvård och andra viktiga organ samhället behöver...
Manifestet lät vackert...
Nya arbetarpartiet! Hm, jag visste inte att Borgarna hade sånt...
Nej, socialdemokraterna är, eller var arbetarparti.

Ja, förändring har Sverige fått, men kom ihåg att så länge vi har den regeringen vi har, så kommer klyftorna öka, våra barns framtid lär inte se ljus ut...
Men det är ju vad väljarna vill ha!!!
Själv röstade jag på socialdemokraterna och fi...

Undrar vilka folket ska rösta på om några år...
Kanske Aliansen igen...
Ja, klaga då aldrig på hur Sverige kommer att se ut!
2011-03-13

  Christine Sabel
NEJ! Absolut inte, men kanske det ska gå från den ena ytterligheten från den andra innan det sker en förändring
2011-03-12

  mickech
Nej det kan aldrig ha varit folkets vilja. Tänkvärda ord.
2011-03-12
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP