Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt älskade Japan

 

Av jord är du kommen

vulkaners lava

är du byggd på

En skärva i oceanen

Ett hem för kultur

och

seklers kamp

för Dina vägar

till

visdom

 

Så fjärran östern

att solen går upp

i ditt rike

Ske din vilja

men även naturens

 

Efterskalven gör ont

för de påminner

om det där

stora

det

onda

som tar

mer än

ger

 




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 226 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-14 22:13



Bookmark and Share


  Lena Renman
Det som händer i Japan är traumatiskt och vi behöver nog sätta ord på det, många av oss. Du har gjort det, tack. Tyvärr är det väl inte naturen som gjort den största skadan utan vi människor själva med vår kärnkraft.


Lena
2011-03-21

  Kim VIP
Ja och inte blir det bättre av att folkmassan är så sammanpressad där på ytan!
2011-03-15

  stenhur VIP
Tack för ord som ger en ingång till inlevelse i denna ofattbara katastrof!
2011-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström