Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath repris tidigare publicerad 2010-03-01


Stillhet

 

tystnad
bland träden

 

hon klättrar uppåt
där ingen människa
gått före

 

tunga steg

 

vill se
vad som finns
på andra sidan

 

stannar förundrat

 

ser  spåren
av de fyrfotade
som sprungit före henne
över orörd mark

 

andas
lyssnar

 

inget fågelkvitter
klyver luften

 

tystnaden rör sig

 

vittrande lapphund
i fryst läge

 

inte ett skall

 

vi finns mitt i

 

när bedrar man
sig själv

 

hur hittar man
den rätta stigen

 

hon vänder om
klättrar i sicksack ner

 

snö till knäna

 

solen värmer
nästan ryggen

 

träden viskar sakta

 

fortfarande fågeltystnad

 

men i går

 

hörde hon hans hjärtslag
under sitt öra

 

© Eva Langrath 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 595 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-03-15 20:51



Bookmark and Share


    AA VIP
Vackert och rofyllt. Stillheten känns. // AA
2011-03-29

  La Magnólia VIP
Rogivande och stämningsfull ...
2011-03-24

    Bodil Sandberg
En underbar dikt!!så vackert och stämningsfullt komponerat!och med bilden till ..stillhet och ro och och tystnad och tankarna vandrar sina livsfilosofiska banor - skönpoesi!!så fint och bra!!
2011-03-24

  Berit Robin Lagerholm VIP
En mycket vacker dikt med rofylldhet och stillhet i gemenskap med naturen och tilliten till människan
2011-03-23

  ULJO
Rofyllt och vackert
2011-03-17

  walborg
Stämningsfullt och vackert.
2011-03-16

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-03-15

  aol
verkligen diktarjaget besitter här så in berörande poesi
2011-03-15

  Suzy med punkterna
Vacklar mellan värme och sorg men tillsammans blir det så vackert
2011-03-15

  thyra
Jag ser två dikter i en, där eftertänksamheten skänker stillhet i båda bilderna. Vackert!
2011-03-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ro ger dikten
Ro ger Du
Ro behövs
Tack Eva!
2011-03-15

  Bibbi VIP
Din poetiska gåva är helt otrolig.
2011-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP